3. uge på hospitalet

Safari

Fredag d. 26/05

Vækkeuret ringede tidligt – kl. 04:30 for at være helt præcis. I dag var dagen kommet hvor vi skulle på safari. Jeg ville lige have et bad og en god portion morgenmad inden vi blev hentet klokken kl. 06:00.

Puha det var tideligt og hårdt at komme op men jeg glædede mig sådan så det gik lige. Et koldt bad hjalp på at vågne op.

Vi blev hentet af Max, vores guide, og kørte til Arusha for at hente vores kok Daniel. Vi fik pakket bilen og jeg er glad for at det kun var Marija og jeg samt guiden og kokken for bilen var proppet.

Vi kørte nogle timer og så ankom vi til indgangen til Ngorongoro park. Jeg havde heldigvis smurt et par stykker ciabatta brød med Nutella for der gik mange timer inden vi skulle have frokost.

Igen et par timers kørsel mere inden vi ramte indgangen til Serengeti Parken. Her fik vores lunch box som bestod af:

Æble, doughnut, toastbrød klapsammen mad med smør, tomat og gulerod, kyllingelår, sandkage, samosa, kiks og æblejuice som smagte præcis som capri sonne. Alt i alt en lækker frokost og så var vi ellers klar til et par timers køretur mere inden vi kom dertil hvor de fleste dyr var.

Da vi havde set på dyr i et par timer fandt vi vores lejr hvor vi skulle sove de næste to nætter. Nogle mænd som arbejdede på lejren satte vores lille telt op.

Det var ubeskriveligt varmt og jeg var også blevet en smule solskoldet på min ene arm og i ansigtet. Men vi var fuldstændig udmattede efter en lang dag med mange timers køretur.

Klokken 18 fik vi serveret popcorn og nogle kiks som var så ubeskrivelig søde men vi fik lidt energi af lidt mad. Vi tænkte at det var lidt sent for det de kaldte for en snack og frygtede at der ville gå længe inden vi fik aftensmad og ganske rigtigt.

Vi fik først aftensmad da klokken var lidt i 8, men da vi fik serveret en utrolig lækker græskarsuppe til at starte med var tiden lidt glemt. Bagefter fik vi ris, gullasch og salat – og der var hverken ben eller fedt i kødet og det smagte bare så utroligt lækkert.
Portionerne var dog utrolig store, så jeg kunne ikke spise op og det blev da ikke bedre da der kom mango og appelsin til dessert.

Efter var det ellers bare i seng for vi var begge utrolig trætte.

Jeg var ikke meget for at sove i telt med alle de lyde der var men jeg havde intet andet valg.

Lørdag d. 27/05

I nat havde jeg stort set ikke sovet for der var så mange lyde og fik flere gange overbevist mig selv om at der var mange dyr lige ude foran vores telt hvilket der højst sandsynligt ikke var men jeg var overbevist.

Men en time eller to blev det da til inden vækkeuret ringede kl. 06:40.

Det var nu dejligt at få et koldt bad for jeg var så klam, svedig og beskidt fra dagen før, men jeg havde ikke orket at gå i bad.

Kl. 07:30 var der morgenmad og vi var spændte på hvad den bestod af.

Vi fik omelet, pandekager, ristet toastbrød, pølser, ananas, the og avokado. En lækker morgenmad men igen er portionerne store.

Kl. 08:00 gik turen igen ud for at se en masse dyr. Vores kok blev hjemme og lavede en lækker frokost til os da vi igen var hjemme omkring kl. 13.

Frokosten bestod af kylling, pommes fritter og en salat. Salaten var en meget mystisk blanding af tomater, løg, agurk, pølser og kogte æg. Men det smagte nu godt, så nu kan jeg også sige at jeg har prøvet det også.  Til dessert var der vandmelon og ananas.

Efter frokost holdte vi en god pause inden vi igen kørte ud og se dyr omkring kl. 15. Det var rart at få en pause når solen var på sit højeste for ellers var det virkelig varmt at køre.

Vi så igen en masse spændende dyr, og var hjemme igen omkring kl. 18 var der var popcorn, mango juice og the klar til os. Vi spillede lidt kort og kl. 19:30 var der aftensmad.
Det startede med en agurkesuppe med brød, og derefter kartofler og grøntsags gullasch. Egentlig kunne jeg ikke spise det hele men endte med at gøre det alligevel fordi det smagte så godt. Til dessert var der mango, ananas og appelsin.

Da vi var færdige var det tid til at få børstet tænder og ellers gik vi bare i seng for der skete ikke så meget i lejren.

Jeg var spændt på om jeg kunne sove men det gik egentlig okay med at falde i søvn men efter et par timer vågnede jeg fordi jeg skulle tisse, så jeg måtte vække Marija for at vi sammen kunne gå over på toilettet. Der var en masse lyde så vi nærmest løb derover og vi syntes at toilettet var ubeskrivelig langt væk.

Men vi kom derhen sikkert, fik tisset og kom sikkert tilbage til teltet igen. Der var igen en masse lyde som jeg tror kommer fra aberne men jeg faldt da i søvn igen så natten havde været bedre end den forrige.

Søndag d. 28/05

I dag skulle vi lidt tidligere op fordi vi skulle spise kl. 7 og køre kl. 08.

Igen startede det med et dejligt bad og morgenmaden bestod igen i dag af ristet toastbrød, omelet og pandekager. Til dessert var der banan og vandmelon. Egentlig en ret lækker morgenmad som jeg godt kunne vænne mig til at spise men jeg tror ikke jeg ville gide at stå og lave det til mig selv hver morgen 😉

Vi endte med først at køre kl. 08:30 fordi vores guide og kok ikke kunne få snøvlet sig færdige med at pakke sammen.

Vi kørte lidt rundt i Serengeti og kiggede efter dyr inden vi fandt lejren ved Ngorongoro. Her satte vi kokken af og kørte videre med max.

Vi kørte ned i krateret som er kommet efter en vulkan for mange, mange, mange år siden. Det var så ubeskrivelig smukt og var meget forskelligt fra Serengeti som var meget tørt, hvorimod her var der frodigt og grønt over alt.

Vi så en masse dyr og endte med at holde ved en sø hvor der er mange flodheste og spiste vores frokost her.

Frokosten var en lunchbox som indeholdte: Toast med gulerod og smør, pirog med stegte grøntsager,  små kager, banan, kyllingelår, juice, pandekage, æg og søde kartofler – altså man skulle tro at vi var på opfedningstur og ikke safari med de mængder mad de serverer, men okay hellere lidt for meget end lidt for lidt.

Efter frokost kørte vi rundt om en større sø og så mange flere dyr og så kørte vi ellers tilbage til lejren, hvor vi skulle op, op og op men jo længere vi kom op jo mere smuk blev udsigten og vi stod op begge to hele vejen op og bare nød udsigten.

Vi var tilbage i lejren omkring kl. 16, og slappede ellers af med film og kortspil. Vi var dog nødt til at ligge os ind i teltet for hold nu op hvor var det koldt i lejren! Og jo mørkere det blev jo koldere blev det. Vi havde begge to flere lag tøj på og frøs stadig.

Men da vi kom ud til bordet igen og der var the og popcorn hjalp det lidt. Til aftensmad var først grøntssagssuppe med brød som var virkelig tiltrængt da det hjalp lidt med at få varmen. Bagefter var der spaghetti med kødsauce! mums ligesom derhjemme 🙂

Nogle af de andre campister drak virkelig igennem og en af dem var virkelig fuld og kunne ikke sidde op på en stod uden at falde ned – til stor gene for de to personer som bagved hende men som ofte fik besøg af hende, men samtidig også til stor morsomhed for os andre.

Efter maden lagde vi os ind i teltet igen og så slutningen af en film inden vi gik ud for at børste tænder. Da jeg kom ud på badeværelset sad den største græshoppe jeg nogensinde har set :O

Tilbage i teltet og nu handlede det ellers om at bare pakke sig ind i en masse lag tøj, tæppe og sovepose, men alligevel frøs jeg!.

På grund af at vi havde drukket så meget the og spist så meget suppe skulle jeg selvfølgelig op og tisse igen midt om natten og måtte igen vække Marija for at komme op. Men her følte vi os lidt mere sikre fordi vi før på aftenen havde set to mænd med geværer gå rundt og holde øje med dyr for at vi skulle være i sikkerhed.

Tilbage i teltet igen, og to sekunder efter væltede det ned med regn. Alt inde i teltet endte med at blive vådt fordi det enten regnede ind eller også kom der kondensvand. Så vi måtte i fugtigt tøj, droppede badet og ellers bare op og få noget morgenmad – vi var de sidste i hele lejren til at stå op så vi havde det hele for os selv.

Morgenmaden bestod igen i dag af pandekager, ristet toastbrød og omelet. Vi drak igen en masse the for at kunne holde os varme og til dessert var der ananas og appelsin.

Efter morgenmad skulle alt pakkes sammen og ellers var det tilbage til familien igen.

På vejen stoppede vi lige og fik købt nogle souvenirs.

Hjemme var familien stadig på arbejde så havde nogle timer for os selv så vi kunne lige slappe af og jeg fik vasket noget tøj hvilket var tiltrængt fordi alt mit tøj fra safari var enten vådt eller beskidt.

Og hvilke dyr så vi så?

På safari turen så vi alle slags dyr.

Vi så “The Big Five” som består af: Løve, Næsehorn, Elefant, Buffalo og Leopard.

Vi så leoparder to gange hvilket er usædvanligt fordi de er normalt meget svære at finde. Vores guide brød også reglerne et kort øjeblik for at vi kunne komme tæt på og tage gode billeder af leoparden.

Derudover så vi tusinde vis af antiloper, også forskellige størrelser og arter.

Vi så også flodheste, og nogle af dem var ude af vandet hvilket man heller ikke ser hver dag.

Vi så også den største antilope art der findes hvilket man normalt heller aldrig ser i midten af Serengeti da de hører til i den nordlige del.

Da vi så næsehornet stod det også op hvilket også er sjældent da de normalt altid ligger ned.

Derudover så vi selvfølgelig også giraffer, vortesvin, gazeller, gnuer, hyæner og gepard.

Vi så også hundredevis af forskellige fuglearter fx flamingoer, strudse, storke og ørne.

Vi så også flere forskellige abearter fx bavianer.

Så alt i alt har vi set utroligt mange dyr og det er ikke til at holde helt styr på hvad vi har set og hvad vi ikke har set.

Nedenunder har jeg lagt nogle af billederne ind men jeg vil ikke ligge alle ind da jeg har tager over 1400 billeder på safarituren.

img_5587 img_6116 img_6115 img_6113 img_6106 img_6105 img_6093 img_6089 img_6087 img_6074 img_6054 img_6048 img_6046 img_6043 img_6038 img_6035 img_6030 img_6028

 

img_6020 img_6016 img_6006 img_5993 img_5983 img_5960 img_5959 img_5955 img_5950 img_5942 img_5936 img_5922

 

 

img_5913 img_5909 img_5908 img_5891 img_5868 img_5849 img_5832 img_5827 img_5808 img_5804 img_5803 img_5791 img_5781 img_5777 img_5767 img_5764

img_5761 img_5758 img_5752 img_5750 img_5740 img_5733 img_5731 img_5725 img_5717 img_5715 img_5711 img_5705 img_5702 img_5699 img_5690 img_5687 img_5685 img_5683

img_5678 img_5673 img_5661 img_5659 img_5657 img_5652 img_5649 img_5642 img_5637 img_5635 img_5633 img_5619 img_5613 img_5610 img_5607 img_5601 img_5597 img_5594

img_5592 img_5584 img_5582 img_5573 img_5569 img_5548 img_5539 img_20170529_072214 img_20170528_145940 img_20170528_145915_1 img_20170528_144436 img_20170528_130342 img_20170528_130328 img_20170528_130137_1 img_20170528_123205 img_20170528_123135 img_20170528_123126 img_20170528_115414

img_20170528_064611 img_20170528_064606 img_20170527_113054 img_20170527_095500 img_20170526_154643 img_20170526_154618 img_20170526_100849 img_20170526_100841 img_20170526_094342 img_20170526_094319 img_20170526_094306_1

bmd

bmd

img_20170526_052907 img_6087 img_6074 img_6054 img_6048 img_6046

img_6043 img_6038 img_6035 img_6030 img_6028 img_6020 img_6016 img_6006 img_5993

img_5983 img_5960 img_5959 img_5955 img_5950 img_5942 img_5936 img_5922 img_5913

img_6043 img_6038 img_6035 img_6030 img_6028 img_6020 img_6016 img_6006 img_5993 img_5983 img_5960 img_5959 img_5955 img_5950 img_5942 img_5936 img_5922 img_5913img_5909 img_5908 img_5891 img_5890 img_5870 img_5868 img_5849 img_5832 img_5827 img_5808 img_5804 img_5803 img_5791 img_5781 img_5777

img_5758 img_5752 img_5750 img_5740 img_5733 img_5731 img_5725 img_5717 img_5715 img_5711 img_5705 img_5702 img_5699 img_5690 img_5687 img_5685 img_5683 img_5678

img_5432 img_5673 img_5661 img_5659 img_5657 img_5652 img_5649 img_5642 img_5637 img_5635 img_5633 img_5619 img_5613 img_5610 img_5607 img_5601 img_5597 img_5594 img_5592 img_5587 img_5584 img_5537 img_5523 img_5522 img_5514 img_5510 img_5509 img_5500 img_5492 img_5480 img_5464 img_5463 img_5458 img_5455 img_5454 img_5447

 

 

img_5432 img_5423 img_5408 img_5387 img_5386 img_5382 img_5369 img_5365 img_5357 img_5350 img_5348 img_5334 img_5328 img_5325 img_5322 img_5311 img_5302 img_5301 img_5296

img_5281 img_5244 img_5218 img_5207 img_5191 img_5179 img_5174 img_5171 img_5154 img_5152 img_5149 img_5139 img_5128 img_5116 img_5113 img_5088 img_5062 img_5040

img_5002 img_4998 img_4992 img_4989 img_4967 img_4961 img_4955 img_4940 img_4903 img_4890 img_4887 img_4866 img_4849 img_4826 img_4819 img_4815 img_4804 img_4767 img_4728 img_4725 img_4718 img_4717 img_4712 img_4711 img_4705 img_4700

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. uge på hospitalet