Safari

Tiden går

Tirsdag d. 30/05

I dag var det lidt hårdt at komme op da vækkeuret ringede klokken 06:30.  Jeg var meget træt efter en hel weekend uden så meget søvn, men op kom jeg da.

Morgenmaden var det samme som altid, toastbrød, omelet og frugt. Men det er nu okay. Jeg fik smurt mig en frokost bestående af bananer, avokado, tomat, gulerod og en klapsammen med nutella og banan 😉 – jeg bliver afhængig af nutella og banan inden jeg kommer hjem herfra.

Men af sted på hospitalet og som altid aldrig til tiden, men vi nåede lige lidt kirke og så var det ellers i gang med dagen.

Jeg brugte det første af dagen på at finde ud af at få sendt papirer til tolden i Dar Es Salaam hvor min pakke, med ting til børnene, lige pt er strandet. Jeg havde ellers bedt min værtsfar om at gøre det i weekenden men som alle andre afrikanere blev det selvfølgelig ikke gjort. Lidt træls fordi der nu er gået mere end 5 dage siden pakken ankom til tolden og der skal nu udover tolden også betales et opbevaringsgebyr. ØV!

Derudover SKULLE mit pas også afleveres på TCDC(Danish Platform) så det kunne blive stemplet med vores arbejdstilladelse. Grunden til at det SKULLE afleveres i dag for at det kunne blive stemplet sammen med de andre danske pigers pas, for de skal bruge det i morgen inden de skal på safari torsdag.

Tanya var så sød at køre mig til Danish, og så kunne vi lige holde ind forbi bageriet på vejen så hun kunne få en kop kaffe, og jeg kunne få købt noget brød til madpakkerne.

Heldigvis havde de 3 forskellige slags rugbrød – mmmmh lækkert – og så ciabattabrød.

Tilbage på arbejdet valgte jeg at bruge resten af dagen i labourward. I dag viste sig at være en god dag at gå til denne afdeling da 2 fødsler var i gang og 2 mere på vej.

Den ene var på vej til et kejsersnit og den anden var i gang med en normal fødsel.

Babyerne kom begge til verden uden problemer og blev lagt under en varmelampe. Hende der havde født normalt skulle bare lige sys sammen uden smertestillende og så kunne ellers bare gå hen til anden seng – omkring 20 minutter efter hun havde født.

Efterfølgende var der en anden kvinde som var gået i fødsel, men da de ville lytte efter babyens hjerterytme kunne de ikke finde den, og da kvinden fødte viste det sig at babyen havde været død i et par dage – der var altså ikke noget at gøre. Det var meget sørgeligt og kvinden var meget ked af det.

Det undrede mig at de ikke sagde noget til kvinden og efter hun havde født sendte de hende hjem, da hun ikke havde noget barn.

Sidst på eftermiddagen var de nødt til at lave et kejsersnit mere fordi en kvinde blødte meget og var ikke langt nok i fødslen endnu. Det var vildt at få lov at se et kejsersnit blive udført – det er nærmest sådan en – to – tre og så er barnet ude. De er rigtig dygtige til at udføre kejsersnit på hospitalet.

Resten af vagten gik jeg bare rundt med en baby på armen hvilket var meget hyggeligt.

Da vi fik fri kørte vi sammen med Tanya forbi Leganga supermarked så vi lige kunne få handlet lidt og jeg fik købt lidt pålæg til mit rugbrød.

Og så var det ellers bare hjem og få ryddet op og lagt mit rene tøj sammen og så ellers slappe af og snakke lidt med familien.

Til aftensmad fik vi spaghetti, og to slags kødsauce, hvoraf den ene er den med bananer, og avokado og appelsin.

Efter maden var det bare i seng og slappe af for jeg var virkelig træt efter en lang dag.

Onsdag d. 31/05

I dag vågnede jeg før vækkeuret ringede, hvilket jeg hader. Kun 20 minutter før uret ringede og jeg vidste at jeg ikke ville kunne falde i søvn igen.

Men op og få noget morgenmad for Tanya ville hente os lidt i 8, for vores værtsmor skulle hente deres ældste søn fra kostskolen.

Til morgenmad fik jeg ciabattabrød som jeg havde købt ved bageren i går og det var virkelig lækkert med noget andet. Derudover havde jeg også fået købt noget yoghurt i går i supermarked, hvilket var lige så skønt.

Så for en gangs skyld nåede vi at være med til næsten hele morgengudstjenesten – det var heldigt var 😉

Jeg valgte at gå i labourward igen i dag hvilken også var en god beslutning da der igen var 2 fødsler som ville ske inden for et par timer. Den ene fødte helt normalt, hvilket var spændende at se, og efterfølgende gik jeg rundt med hendes lille nyfødte pige indtil hun skulle gå ind på en anden stue.

Jeg undrede mig over at under fødslen var alle dør åbne og alle kunne bare komme ind som det passede dem – hvilket rengøringskonen også gjorde.

Derudover lagde jeg også mærke til at sygeplejerskerne/midwifes(en form for jordemor) står rigtigt dårligt og en usund stilling for ryggen når de skal hjælpe til ved fødsler fordi de enten ikke har hæve/sænke senge eller fordi de ikke virker.

Efter var der en anden kvinde som skulle have foretaget et kejsersnit fordi hun ikke var gået i fødsel og hun havde været gravid i så lang tid at de var nødt til at foretage kejsersnit.

Igen er det bare sådan 1-2-3 og ud er babyen.

Til frokost var det meningen at jeg skulle have været inde i Arusha og spise frokost med to af de andre danske piger, men de var blevet syge. Så jeg var ”fanget” på hospitalet uden mad indtil klokken var 4 om eftermiddagen. Jeg vidste at det ville blive en lang dag og valgte at gå i Theater(operationsafdelingen) for at få tiden til at gå. Da jeg kom fandt jeg tilfældigt ud af at den lille dreng som vi havde set for godt snart en uge siden, var sat til at skulle have amputeret sin fod nu. Det var både virkelig synd for drengen fordi der var ikke nogen der snakkede til ham eller trøstede ham og hans familie var der heller ikke. Men samtidig var det også en meget spændende operation at følge.

Efter operationen havde mine søde kollegaer sørget for at der var mad til mig for jeg tror at de havde hørt min mave rumle en gang eller to 😉

Det var skønt at få noget mad og en sodavand, og det var utrolig sødt af dem og sørge for mig også.

Da klokken blev 16 havde vi fri og det var meningen at vi skulle forbi Danish og hente vores pas som burde være blevet stemplet nu. MEN selvfølgelig var de ikke så vores arbejdstilladelse har så også kun taget snart 4 uger og få lavet. Det er typisk African time.

Hjemme var vejret lækkert køligt og perfekt til en løbetur og lidt træning.

Så lige snakke med familien, et dejligt varmt bad og så var det ellers tid til aftensmad.

Til aftensmad fik vi chapati(pandekager), ris, bønner, kødsauce, avokado og appelsin til dessert.

Jeg synes de er ved at være lidt kedeligt at få chapati men det er Marijas favorit ret.

Da vi havde spist gik jeg ind og fik skrevet lidt til bloggen og slappet af med lidt serie på netflix.

Torsdag d. 01/06

I dag var som alle de andre dage – op kl. 06:30 og spise morgenmad og så ellers af sted.

–        Morgenmaden var også som den plejede, men havde stadig ciabattabrød fra i går som trods alt er lidt bedre end toastbrød.

I dag gik jeg i labourward igen, for at være i klinikken. Klinikken hjælper par som gerne vil have børn, kvinder som er gravide og mødre med deres børn.

I løbet af hele dagen mødte vi kun 2 patienter, da det var en markedsdag og så kommer folk ikke til klinikken. Inde i labourward var der dog et par nyfødte børn jeg lige kunne gå ind og kigge lidt på, hvilket var meget hyggeligt 😉

Jeg kiggede ind i Theater for at se om der var nogle operationer, men der var heller ikke noget derinde at lave. Det var meningen at de skulle have opereret en patient som skulle have fjernet prostata men der var mistanke om at han havde rabies efter han var blevet bidt af en hund i hovedet.

Da klokken var 13 og der stadig ikke var sket noget valgte jeg at tage fri resten af dagen, og tage på Rivertrees.

Det var virkelig lækkert vejr og jeg fik svømmet en del, og fik siddet måske lidt for længe i solen.

Jeg fik også snakket med dem derhjemme, og glemte alt om solcremen imens. Det resulterer altså i at man bliver solbrændt – ups 😉

Jeg fik også bestilt en is og bad hende om en kugle chokolade is, og en kugle vaniljeis. Det misforstod hun så og endte med at komme med en skål vaniljeis og en skål chokoladeis – som hver indeholdte cirka 3 kugler is. For så at gøre det endnu bedre så placerede hun den ene skål foran mig og den anden skål is ved pladsen ved siden af mig – altså som om der nok kom en mere med alt det is jeg havde bestilt. Så føler man sig altså lidt lonely og som om man spiser lidt for meget.

Men det smagte nu godt så jeg spiste det hele.

Da klokken blev omkring 16 gik jeg hjem og hyggede med familien, inden vi skulle spise aftensmaden som bestod af ris, fisk, sauce, kålsalat, banan og avokado.

Efter maden gik jeg tidligt i seng så jeg kunne være frisk til i morgen.

Fredag d. 02/06

I dag stod jeg lidt tidligere op da jeg skulle have pakket ting til overnatning hos Tanya og til overnatning i Moshi.

Op og i gang og få pakket og afsted til hospitalet og igen nåede vi næsten hele gudstjenesten – hvor dejligt da 😉

Det regnede helt vild så da jeg kom til klinikken var der ingen patienter og inden frokost var der kun 2 patienter mødt op – men jeg fik lov til at vaccinere de to børn der kom. Der var til gengæld en masse papirarbejde på swahili som jeg intet forstår noget af.

Jeg kiggede lige ind til Theater omkring frokosttid og de havde igen i dag intet at lave.

Men efter frokost var regnen stilnet lidt af og der kom masser af patienter i klinikken. Mødre som skulle vaccineres eller testes for HIV.

Jeg har det rigtig svært ved at vaccinere de små børn men det skal jo gøres.

Inde i Labourward ventede en kvinde på at hendes fødsel skulle skride fremad, men det var en lang ventetid for hende for hun vidste at hendes barn var dødt når det kom ud.

Hen på eftermiddagen var der mange kvinder som kom og snakkede omkring familie forøgelse eller om at få anlagt p-stav så de ikke kunne få flere børn.

En enkelt kvinde skulle have fjernet sin p-stav, hvilket ikke var lige til. Det var sygeplejersken som skulle fjerne den og det sker ved at han lige bedøver hende og så ellers brugte en skalpel og skar indtil han kunne fjerne dem – ingen sting efter eller noget som helst.

Jeg tror ikke hun selv ville have flere børn men manden ville og derfor SKULLE hun havde fjernet p-staven.

Andre kvinder fik ikke lov til at få anlagt p-staven fordi deres blodtryk var for højt – ifølge sygeplejersken i hvert fald. Men deres blodtryk lå under det vi i Danmark ville kunne kategorisere som normalt.

Da vi fik fri kørte vi med Tanya hjem og slappede af med lidt sodavand og snack – kiks med Philadelphia smøreost MUMS 😃

Til aftensmad kørte vi ud til et hotel der hedder Greenhills at Africa, for at prøve et nyt spisested.

Jeg fik en tallerken med grøntsager, pommes fritter, en lille steak, kyllingespyd og en hakkebøf og dertil sauce. Det smagte vildt godt men jeg blev rimelig mæt da vi til forret havde delt en tallerken tortillachips m. guacamole, stærk salsa og en anden dressing.

Da vi kom hjem spiste vi lige lidt chokolade nu hvor Tanya har køleskabet fyldt med Milka og belgisk chokolade 😃

Lørdag d. 03/06

I dag sov vi dejligt længe og fik en lækker morgenmad med yoghurt, müsli, ciabattabrød, rigtigt smør og chokoladesmørrelse(lignende nutella bare lavet på rigtig chokolade).

Da klokken var 09:30 kørte vi til Moshi for at få en kop kaffe på cafe Union sammen med nogle af Tanyas veninder. Herfra kunne jeg også få købt nogle af de sidste souvenirs til min familie.

Til frokosttid kørte vi over for at tjekke ind på hostel og stille bilen, inden vi gik over til Kili Fair som var et stort marked lignende et kræmmermarked. Jeg havde troet at der var mange flere salgsboder men 70 % af boderne kom fra hoteller eller safariselskaber som ville sælge rejser eller ophold.

20 % var madboder og kun de sidste 10% var salgsboder med souvenirs. Men jeg fik købt noget kaffe til dem der derhjemme men det var så ulideligt varmt så vi var et par stykker som valgte at tage hjem sidst på eftermiddagen.

Tilbage på More Than a Drop, hvor vi skulle sove fik vi slappet af i solen indtil de andre kom hjem.

Klokken var mere end halv 9 inden vi fik aftensmad så jeg kom til at spise det alt for hurtigt og endte med at få ondt i maven, og var derfor nødt til at ligge mig resten af dagen.

Men maden smagte godt.

Vi fik hvidløgsbrød og bruschetta som starter og så grøntsager i karrysauce ovenpå ris.

Søndag d. 04/06 2017

I dag stod vi op til lækker morgenmad på hostel, som var lige så god som sidst vi var der.

Da vi var færdige kørte vi hjem til familien igen og slappede af resten af dagen hvilket var virkelig tiltrængt.

Til frokost fik vi ris med kød og ærter, tomat med gulerødder, avokado og vandmelon.

I morgen begynder en ny uge på hospitalet og skal jeg være helt ærlig så er det ikke lige lysten der er allerstørst.

18947138_10211089358204489_826984019_o 18926461_10211089359044510_1027405154_o 18948792_10211089358124487_1046394269_o 18926974_10211089355644425_1619429532_o 18946875_10211089356884456_362045001_o img_20170603_134123 img_20170531_104146 img_20170531_104141 img_20170531_092259 img_20170530_151233 img_20170530_113924 img_20170530_113813 img_20170530_111507 img_20170530_110047

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Safari